A: SohaB: EgyszerC: Több mint egyszerD: Rendszeresen


A: Országon belülB: Közép- és Kelet-EurópábaC: EurópábaD: Más kontinensre


A: MarosvásárhelyB: BukarestC: Más belföldiD: Külföldi reptér


A: A repülőtér közelségeB: Alacsony árakC: Járatok indulásának kedvező időpontjaD: Úti célokE: A biztosított szolgáltatások miatt


A: BukarestB: KonstancaC: TemesvárD: JászvásárE: Más belföldi úti cél (kérjük, nevezze meg)


A: Nagy-Britannia (más, mint London)B: Spanyolország (más, mint Madrid)C: Franciaország (más, mint Párizs)D: Németország (más, mint Dortmund, Memmingen, Karlsruhe/Baden-Baden)E: Olaszország (más, mint Róma)F: Magyarország (más, mint Budapest)G: ÍrországH: SkandináviaI: DániaJ: IzraelK: PortugáliaL: GörögországM: HollandiaN: BelgiumO: Más (kérjük, nevezze meg)

A:KikapcsolódásB: Üzleti célbólC: Családi kapcsolatok ápolásaD: Külföldi munkavállalás

Tisztelt partnerünk!

A Transilvania Nemzetközi Repülőtér fejlesztési stratégiájának keretében a repülőtér vezetősége kérdőíves felmérést kezdeményez Marosvásárhelyről a világ minden szegletébe címmel, amelynek az a célja, hogy 2018-tól bővítsük a marosvásárhelyi repülőtér belföldi és külföldi járatainak számát.

A Transilvania Nemzetközi Repülőtér köszönetet mond mindazoknak, akik az elmúlt években utasként a repülőtér szolgáltatásait  választották, illetve azoknak is, akik partnereink voltak, és velünk együtt dolgoztak azon, hogy színvonalas szolgáltatásokat biztosíthassunk ügyfeleinknek.

A Transilvania Nemzetközi Repülőtér alig 30 percnyi távolságra van a megyeközponttól, Marosvásárhely belvárosától, és nem csak Maros megyeiek, hanem a szomszédos megyékbeliek –  Beszterce-Naszód, Fehér, Hargita, Kovászna és Brassó – is igénybe veszik. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy egy 24.500 négyzetkilométeres területet és mintegy 2,6 millió lakost szolgál ki. A légikikötő közvetlen közelében fog elhaladni az észak-erdélyi autópálya, amely jelenleg építés alatt áll, és a tervek szerint 2018-ban kerül átadásra. Az autópálya közelsége további előnyöket jelent a Transilvania repülőtér számára, hiszen az ide érkező utasok könnyen eljuthatnak az ország más térségeibe.

A repülőtér megkönnyíti az üzleti és szabadidős utakat, illetve a családi kapcsolatok ápolását, hiszen általa könnyebben megközelíthetők a távoli vidékek. A repülőtér a turizmus szempontjából is rendkívül fontos, mivel a régió gazdag kulturális öröksége és az itteni multikulturális környezet sok turistát vonz, ezért biztosítani kell számukra, hogy könnyen eljussanak a térségbe.

Célok a 2017–2022-es időszakra

  • új terminál és parkoló építése
  • a kifutópálya felújítása, egy új repülőtéri tűzoltóautó vásárlása és egy válságközpont létrehozása, hogy a repülőtér a nemzetközi szabványoknak megfelelően működhessen
  • a repülőtér vonzáskörzetének növelése, figyelembe véve a régióban működő többi repülőtér által teremtett versenyhelyzetet
  • újszerű népszerűsítő akciók indítása, hogy a repülőtérről új légitársaságok is tudomást szerezzenek, illetve hogy növekedjen az innen induló járatok és utasok száma
  • szabadidő eltöltésére alkalmas terek kialakítása (játszótér gyermekeknek, könyvtár, tárgyalóterem)
  • a következő évek egyik prioritása a CARGO szolgáltatások elindítása, hogy ezzel is megerősítsük a légikikötő geostratégiai helyzetéből adódó előnyöket, vagyis hogy kihasználjuk az észak-erdélyi autópálya, a tervezett moldvai autópálya, az E60-as európai út, a vasút és az ipari park közelségét.

Megtisztelő számunkra, hogy korábban a mi szolgáltatásainkat választották, és bízunk benne, hogy az Önök segítségével javítani tudjuk a Transilvania Nemzetközi Repülőtér szolgáltatásait. Ahhoz, hogy fejlődjünk, és a marosvásárhelyit az ország legjobb repülőterei között emlegessék, szükségünk van az Önök észrevételeire is. Éppen ezért arra kérjük Önöket, hogy válaszoljanak az alábbi kérdésekre, segítsenek, hogy eldöntsük milyen úti célok irányába kellene járatokat indítanunk.