Aeroportul International Transilvania
17°C
17:24

Transfer aeroport din centrul orașului Târgu Mureș – vedeți programul aici

Proiect „Achiziționare echipamente de siguranță pentru Aeroportul Transilvania Târgu Mureș

Cod proiect: 156495

Descriere Proiect „Achizitionare echipamente de siguranță pentru Aeroportul Transilvania Târgu Mureș”

Cod proiect: 156495

În data de 09 Iunie 2023 a fost semnat Contractul de finanțare între Ministerul Transporturilor și Aeroportul Internațional ,,Transilvania” Târgu Mureș pentru Proiectul,, „ Achizitionare echipamente de siguranță pentru Aeroportul Transilvania Târgu Mureș”, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, Axa Prioritară

2- Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient,

Obiectiv Specific 2.3.-Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor.

Proiectul „ Achizitionare echipamente de siguranță pentru Aeroportul Transilvania Târgu Mureș”-cod MySMIS 156495, este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014–2020.

Perioada de implementare a proiectului 14.11.2022-31.12.2023

Valoarea totala a proiectului este de: 29.930.937,85 lei, din care valoarea cofinantarii UE este în valoare de 24.618.195,26 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în – Asigurarea unui nivel ridicat al siguranței pe parcursul desfășurării activităților de aviație civilă pe Aeroportul „Transilvania – Târgu Mureș” și îmbunătățirea permanentă a acestora în conformitate cu documentul strategic MPGT și cu Regulamentul (UE) nr. 139/2014 de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative la aerodromuri prin achiziționarea a 10 echipamente destinate activităților non-economice până în decembrie 2023;.

În vederea realizării obiectivului general au fost stabilite următoarele obiective specifice:

  1. Creșterea capacității de întreținere și salubrizare a Aeroportului „Transilvania – Târgu Mureș” în vederea asigurării unui nivel ridicat al siguranței pe timpul desfășurării activităților de aviație civilă prin achiziționarea unui Echipament autopropulsat cu gabarit redus pentru măturare, aspirare și spălare suprafețe exterioare.
  2. Creșterea capacității de înreținere și salubrizare a Aeroportului „Transilvania – Târgu Mureș” în vederea asigurării unui nivel ridicat al siguranței pe timpul desfășurării activităților de aviație civilă prin achiziționarea unui Echipament autopropulsat de mare capacitate pentru măturare, aspirare FOD și spălare suprafețe exterioare.
  3. Asigurarea unui nivel ridicat al siguranței pe tot parcursul desfășurării activităților de aviație civilă pe Aeroportul „Transilvania – Târgu Mureș” prin achiziționarea unui Echipament autopropulsat pentru îndepărtarea urmelor de cauciuc (tip rubber remove).
  4. Asigurarea unui nivel ridicat al siguranței pe parcursul desfășurării activităților de aviație civilă pe Aeroportul „Transilvania – Târgu Mureș” prin achiziționarea unui Set de echipamente pentru îndepărtare FOD.
  5. Asigurarea unui nivel ridicat al siguranței pe parcursul desfășurării activităților de aviație civilă pe Aeroportul „Transilvania – Târgu Mureș” prin achiziționarea unui Utilaj multifuncțional autopropulsat pentru cosire și tocare vegetație (tip tractor cu accesorii).
  6. Asigurarea unui nivel ridicat al siguranței pe parcursul desfășurării activităților de aviație civilă pe Aeroportul „Transilvania – Târgu Mureș” prin achiziționarea unui Utilaj multifuncțional autopropulsat pentru cosire și tocare, cu brațe articulate și cositoare.
  7. Creșterea capacității de gestionare a situațiilor de criză pe Aeroportul „Transilvania – Târgu Mureș” prin achiziționarea unei Autoutilitare punct de comandă mobil.
  8. Creșterea capacității de reacție în vederea asigurării unui nivel ridicat al siguranței pe Aeroportul „Transilvania – Târgu Mureș” prin achiziționarea unei Mașini de intervenție rapidă PSI pentru situații de urgență.
  9. Creșterea capacității de reacție în vederea asigurării unui nivel ridicat al siguranței pe Aeroportul „Transilvania – Târgu Mureș” prin achiziționarea unei Autospeciale de stins incendii de aeroport.
  10. Creșterea capacității de reacție în vederea asigurării unui nivel ridicat al siguranței pe Aeroportul „Transilvania – Târgu Mureș” prin achiziționarea unui Autovehicul și echipamente medicale pentru acordarea primului ajutor (tip Ambulanță).

Beneficiarul proiectului este RA Aeroportul ,,Transilvania – Târgu Mureș”.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, va invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

Publicat in 16.06.2023