Comunicat de presă

Timp de 4 zile, între 6 şi 10 mai 2010 Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, a preluat mare parte a traficului aerian de la Aeroportul Cluj, închis pentru reparaţii. Identificat ca cea mai bună opţiune din punct de vedere geostrategic, accesibilitate în toată zona Transilvania, servicii calitative la cele mai mici preţuri.
Aeroportul Transilvania Târgu Mureş a fost ales în detrimentul celorlalte aeroporturi din Transilvania, să deservescă 31 de zboruri pe 14 destinaţii divertate de la Cluj, de către operatorii aerieni CARPATAIR, MALEV, TAROM, şi WIZZ AIR. Cu toate că dispune de o treime din personalul celorlalte aeroporturi din zonă, Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, şi-a mobilizat angajaţii într-un program de 24 de ore, pe toată perioada în cauză, deservind 7.632 pasageri şi 59,231 tone de bagaje.
Activitatea de trafic aerian suplimentară, a însemnat încasări de abia 30.000 euro, întrucât politica Consiliului Judeţean Mureş, proprietar, cât şi a conducerii Aeroport Transilvania Târgu Mureş este de a oferi cele mai bune servicii la cele mai mici preţuri, pentru operatorii aerieni care să poată asigura la rândul lor preţuri accesibile pentru pasageri.
Cele mai mari beneficii le-au avut birourile de rent a car, transporturi taxi, vânzătorii de combustibil auto, proprietarii de spaţii alimentaţie publică din zonă etc.
În aceste condiţii conducerea Aeroportul Transilvania Târgu Mureş a luat totuşi hotărârea pentru deservirea traficului aerian divertat, ca o curtoazie pentru operatorii aerieni, ce aveau vândute bilete pentru zborurile din perioada în cauză, dar mai ales ca respect pentru pasagerii ce doreau să călătorească. La această activitate de deservire a traficului aerian de la Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, cei mai fericiţi au fost pasagerii proveniţi din judeţele Mureş, Harghita, Bistriţa, Alba fiindu-le mult mai facil şi mai rapid accesul, la şi de la aeroport mureşean.

Conducerea Aeroport Transilvania Târgu Mureş
10 Mai 2010