La 22 Iunie 2010 în afara programului de funcţionare al Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, s-au executat de urgenţă, între orele 23.40 – 02.30, deservirea aeronavelor divertate de la Aeroportul Cluj ca urmare a problemelor tehnice ivite la echipamentul de iluminat al aeroportului Clujean. La situaţia tehnică periclitată de la Aeroportul Cluj s-au adăugat alti factori agravanti datorita condiţiilor meteo ,fapt ce a determinat comandanţii de aeronave implicate să ia decizia de a ateriza pe Aeroportul TRANSILVANIA Târgu Mureş.

Astfel aeronava Companiei Aeriene BLUE AIR de tip SAAB340, cu 10 pasageri la bord de pe ruta Băneasa – Cluj a aterizat pe Aeroportul TRANSILVANIA TÂRGU MUREŞ debarcând pasagerii care au fost transportaţi apoi cu un microbus la Cluj Napoca.
Aeronava companiei TAROM de tip B737-700 cu 149 de pasageri la bord de pe ruta Madrid – Cluj –Bucuresti a debarcat 64 de pasageri la Aeroportul TRANSILVANIA TÂRGU MUREŞ. Aceştia au fost transportaţi la Cluj Napoca cu autobusul. Restul pasagerilor cursei TAROM au rămas la bordul aeronavei decolând, după realimentarea cu combustibili de aviatie, cu destinaţia finala OTOPENI.