Prezentare – Aeroportul International „Transilvania” Tîrgu Mures

Pozitionarea geografica extrem de favorabila a Aeroportului “Transilvania” Tîrgu Mures atât pe plan intern cât si fata de principalele capitale din regiune – Belgrad, Budapesta, Bucuresti si Chisinau – este una dintre principalele sale avantaje

Aria de deservire (catchment area) cuprinde judetele Mures, Harghita, Covasna, partial Bistrita, Brasov, Suceava si Sibiu cu o populatie de aproximativ 2,7 milioane de locuitori. Zona deservita se întinde la o distanta de aproximativ 90 minute de condus de localitatile Miercurea Ciuc, Brasov, Alba Iulia si Bistrita.

Aeroportul International “Transilvania” Tîrgu Mures are o amplasare naturala favorabila în apropierea caii ferate Deda-Razboieni, a Soselei E60 Bucuresti-Budapesta si a viitoarei Autostrazi Transilvania.

Certificat ca si aeroport international în anul 2012 Aeroportul din Tîrgu Mures ofera servicii aeroportuare complete la standarde ridicate de calitate si la preturi avantajoase pentru a-si confirma pozitia de aeroport low-cost reprezentativ pentru întreaga Transilvania. Prin Ordinul 360 din 4 mai 2012, în temeiul art. 1 alin. (2) din Hotarârea Guvernului nr. 791/2009 privind conditiile pentru certificarea aeroporturilor civile internationale sau deschise traficului aerian international, precum si al art. 5 alin. (4) din Hotarârea Guvernului nr. 76/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul transporturilor si infrastructurii a emis în data de 4 mai 2012 ordinul privind certificarea ca aeroport international a Aeroportului “Transilvania” Tîrgu Mures.

Aeroportul International „Transilvania” Tîrgu Mures a înregistrat în perioada 2010-2013 o crestere a numarului de pasageri cu peste 380 de procente devenind astfel cel mai dinamic aeroport din România în privinta volumului de pasageri – de la 74.353 pasageri deserviti în anul 2010, 256.713 în anul 2011 si 300.427 în anul 2012 ajungând la un numar de 363.398 pasageri înregistrat în anul 2013.

Aeroportul „Transilvania” dispune de un terminal are o suprafata de 2.800 mp, cu un numar de 8 ghisee check in si o capacitate de deservire a aerogarii de 400 de pasageri pe ora respectiv 800.000 pe an. Parcarea pentru autovehicule are o capacitate de 180 de locuri de parcare, în viitorul apropiat fiind preconizate lucrari de amenajare peisagistica pentru extinderea acestora. În incinta Aeroportului functioneaza un bar si un restaurant, este amplasat un bancomat iar pasagerii pot beneficia în interiorul Aeroportului „Transilvania” de servicii de rent a car, exchange, duty-free.

Aeroportul din Tîrgu Mures poarta denumirea Transilvania, o marca recunoscuta atât pe plan intern cât si international pentru frumusetea peisajelor sale si bogatia culturala pe care o ofera.