Având în vedere Hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dispoziţiile Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul M.A.I., Ordinele Prefectului Judeţului Mureş şi Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă,

în contextul riscului de răspândire a infecţiei cu Coronavirus SARS-COV-2

VĂ COMUNICĂM

Măsuri dispuse de către autorităţile menţionate mai sus sunt:

  1. Respectarea şi punerea în aplicare de îndată a măsurilor dispuse de către autorităţile în domeniul sănătăţii publice, pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiilor cu Coronavirus.
  2. Obligaţia de a lua măsuri în privinţa dezinfecţiei frecvente a suprafeţelor expuse (balustrade, clanţe uşi, butoane de la lifturi, grupuri sanitare, etc.) iar în cazul activităților comerciale, inclusiv a cărucioarelor, coşurilor de cumpărături, a zonelor caselor de marcat.
  3. Obligaţia de a lua măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spaţiile comerciale.
  4. Obligaţia de a asigura la toalete materiale destinate igienei presonale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini), dezinfecţia frecventă a clanțelor, uşilor, precum şi a altor suprafeţe expuse (mese de conferinţă, birouri, balustrade, butoanele de la lift, etc.).
  5. Se recomandă decalarea programului de lucru la societățile cu un număr de peste 99 de angajaţi în cazul persoanelor care utilizează transportul public.
  6. Se vor restricţiona activităţile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive şi divertisment sau de altă natură, în spaţii închise, cu participarea a peste 100 de persoane, până în data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire!