Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtér
10°C
04:42

Airport transfer from the center of Târgu Mureș – see the schedule here

Állatok szállítása

A jegy foglalásakor kérjük, jelezze, hogy utazni szeretne a házi kedvencével. A légitársaság tájékoztatni fogja Önt a szükséges feltételekről és formális követelményekről (dokumentumok, díjak stb.).

Utazás gyerekekkel:

Nagyon fiatal gyerekekkel utazik? A Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtéren van egy anya és gyermekszoba a nemzetközi indulási terminálon belül. A helyiség használható a babák ápolására és pelenkák cserélésére. Ez a szolgáltatás ingyenes.

Ezt a szolgáltatást kérheti a repülőtéri információs irodánál vagy az utazási formaságokért felelős ügynökökön keresztül.

Sok állam korlátozza a külföldre utazó kiskorúakat, ha nem a szülőkkel vagy törvényes gondviselőkkel együtt utaznak, illetve ha szülei vagy gondviselői nem adták beleegyezésüket.
Romániában az alkalmazandó jogszabály a román állampolgárok külföldön történő szabad mozgásáról szóló 2005-ből való 248-as törvény alkalmazandó.

A külföldi kiskorúak utazási feltételeiről további információt a Román Határőrség Főfelügyelőségétől tudhat meg a:
www.politiadefrontiera.ro a „Szállítási Feltételek” vagy a Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtér Határőrségétől.

Telefonszám: +40-265-328.255

Egészségügy

Az egészségügyi és sürgősségi egészségügyi szakemberek azonnal reagálnak minden segélyhívásra. Vészhelyzet esetén értesítse a repülőtér személyzetét. Az orvosi rendelő a nyilvános zónában található.

Folyadékok

Készítse elő a folyadékokat a biztonsági ellenőrzésre

Dohányosok

A Transylvania repülőtér egy dohányzásmentes repülőtér, amely összhangban áll a Román törvényekkel a zárt nyilvános helyiségekben való dohányzásról. A dohányzás csak a terminál épületén kívül eső kijelölt helyeken engedélyezett. Az utasok nem használhatják az elektronikus cigarettákat az épületen belül. Kérjük, tartsa tiszteletben a jeleket, ellenkező esetben a jogsértők elviselik a törvény szigorú büntetéseit.

Poggyász

Kérjük ellenőrizze, hogy a csomgatérből érkező poggyász Önhöz tartozik-e. Minden probléma és poggyászprobléma esetén forduljon a légitársasághoz, amellyel utazott, valamint a Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtéren levő Szállítási Rendőrséghez. Ha a poggyász sérült, késett, elveszett vagy megsemmisült, az utasnak a lehető leghamarabb kell írnia és panaszt kell tennie a légi fuvarozónál. A kézipoggyász károsodása esetén az utasnak hét napon belül, késedelem esetén 21 napon belül meg kell írnia és panaszt kell tennie; mindkét esetben a vonatkozó dátum az a nap, amikor a csomagot az utas rendelkezésére bocsátották.

Filmezés és fotózás

A repülőtér nyilvános helyiségeiben megengedett a filmezés és képek készíthése, míg a biztonsági területeken előzetes engedélyt kell kérnie a repülőtér adminisztrációjától.

Információs pult és közlemények

A közterületen található információs pult a menetrend szerinti járatokról, a repülőtéri szolgáltatásokról és más információkat szolgáltat. Kérjük, vegyék figyelembe a bejelentéseket, mivel mind román, mind angol nyelven elhangzanak.

Telefon/Fax: +40-265-328.259

Információs monitorok

A check-in zónában és a nemzetközi indulási terminálon a monitorok hasznos és valós idejű információkat nyújtanak a járatról: járatszám, rendeltetési hely, indulás / érkezés időpontja, a járatot üzemeltető társaság, a járat állapotát.

HATÁRELLENŐRZÉS

Határrendőrség Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtér

Telefon/Fax: +40-265-328.255

Információ az utazási feltételekről:
Web: www.politiadefrontiera.ro
Web: www.mae.ro

VÁMKONTROLL

Marosvásárhelyi Repülőtéri vámhivatal
Telefon/Fax: +40-265-328.276

Információ az utazási feltételekről:
Web: www.customs.ro

LÉGSZÁLLÍTÁSI RENDŐRSÉG
Telefon/Fax: +40-265-328.383