Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtér
-8°C
05:43
Starting with 20.10.2020, for a period of 14 days, wearing a mask becomes mandatory in Târgu Mureș, Ungheni, Cozma, Cristești, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș and Sântana de Mureș – in both closed and open public spaces. | WizzAir flights cancelled – CLICK HERE FOR DETAILS | In the attention of passengers – Information on COVID-19 – CLICK HERE FOR DETAILS | Transilvania Airport implemented measures for preventing the new coronavirus – CLICK HERE FOR DETAILS

WARNING FOR PASSENGERS IN TRANSIT

BUD transit procedure

The aim of this information  is to give guidance to transit procedure implemented by Wizz Air on a temporary basis for passengers flying from another Wizz Air station to BUD with the intention of transiting.

This document is valid until further notice and applicable for flights operated TO BUD ONLY

TRANSIT PASSENGERS CAN BE ACCEPTED ONLY, IF:

  1. Passengers can present a boarding pass for their onward flight from BUD,
  2. Passengers have a Wizz Air onward flight,
  3. Passengers have a minimum connecting time of 3 hours and have a maximum connecting time of 24 hours,

All passengers on international flights must and have the duty to find out about travel restrictions and that they meet the entry requirements in the country where the Destination Point is located, in the context of the pandemic situation due to COVID-19.

The list of regions and localities in the red and yellow areas with COVID-19 transmission can be consulted here.

 

SEGÉLYHÍVÓ SZÁM: 112

Állatok szállítása

A jegy foglalásakor kérjük, jelezze, hogy utazni szeretne a házi kedvencével. A légitársaság tájékoztatni fogja Önt a szükséges feltételekről és formális követelményekről (dokumentumok, díjak stb.).

Utazás gyerekekkel:

Nagyon fiatal gyerekekkel utazik? A Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtéren van egy anya és gyermekszoba a nemzetközi indulási terminálon belül. A helyiség használható a babák ápolására és pelenkák cserélésére. Ez a szolgáltatás ingyenes.

Ezt a szolgáltatást kérheti a repülőtéri információs irodánál vagy az utazási formaságokért felelős ügynökökön keresztül.

Sok állam korlátozza a külföldre utazó kiskorúakat, ha nem a szülőkkel vagy törvényes gondviselőkkel együtt utaznak, illetve ha szülei vagy gondviselői nem adták beleegyezésüket.
Romániában az alkalmazandó jogszabály a román állampolgárok külföldön történő szabad mozgásáról szóló 2005-ből való 248-as törvény alkalmazandó.

A külföldi kiskorúak utazási feltételeiről további információt a Román Határőrség Főfelügyelőségétől tudhat meg a:
www.politiadefrontiera.ro a „Szállítási Feltételek” vagy a Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtér Határőrségétől.

Telefonszám: +40-265-328.255

Egészségügy

Az egészségügyi és sürgősségi egészségügyi szakemberek azonnal reagálnak minden segélyhívásra. Vészhelyzet esetén értesítse a repülőtér személyzetét. Az orvosi rendelő a nyilvános zónában található.

Folyadékok

Készítse elő a folyadékokat a biztonsági ellenőrzésre

Dohányosok

A Transylvania repülőtér egy dohányzásmentes repülőtér, amely összhangban áll a Román törvényekkel a zárt nyilvános helyiségekben való dohányzásról. A dohányzás csak a terminál épületén kívül eső kijelölt helyeken engedélyezett. Az utasok nem használhatják az elektronikus cigarettákat az épületen belül. Kérjük, tartsa tiszteletben a jeleket, ellenkező esetben a jogsértők elviselik a törvény szigorú büntetéseit.

Poggyász

Kérjük ellenőrizze, hogy a csomgatérből érkező poggyász Önhöz tartozik-e. Minden probléma és poggyászprobléma esetén forduljon a légitársasághoz, amellyel utazott, valamint a Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtéren levő Szállítási Rendőrséghez. Ha a poggyász sérült, késett, elveszett vagy megsemmisült, az utasnak a lehető leghamarabb kell írnia és panaszt kell tennie a légi fuvarozónál. A kézipoggyász károsodása esetén az utasnak hét napon belül, késedelem esetén 21 napon belül meg kell írnia és panaszt kell tennie; mindkét esetben a vonatkozó dátum az a nap, amikor a csomagot az utas rendelkezésére bocsátották.

Filmezés és fotózás

A repülőtér nyilvános helyiségeiben megengedett a filmezés és képek készíthése, míg a biztonsági területeken előzetes engedélyt kell kérnie a repülőtér adminisztrációjától.

Információs pult és közlemények

A közterületen található információs pult a menetrend szerinti járatokról, a repülőtéri szolgáltatásokról és más információkat szolgáltat. Kérjük, vegyék figyelembe a bejelentéseket, mivel mind román, mind angol nyelven elhangzanak.

Telefon/Fax: +40-265-328.259

Információs monitorok

A check-in zónában és a nemzetközi indulási terminálon a monitorok hasznos és valós idejű információkat nyújtanak a járatról: járatszám, rendeltetési hely, indulás / érkezés időpontja, a járatot üzemeltető társaság, a járat állapotát.

HATÁRELLENŐRZÉS

Határrendőrség Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtér

Telefon/Fax: +40-265-328.255

Információ az utazási feltételekről:
Web: www.politiadefrontiera.ro
Web: www.mae.ro

VÁMKONTROLL

Marosvásárhelyi Repülőtéri vámhivatal
Telefon/Fax: +40-265-328.276

Információ az utazási feltételekről:
Web: www.customs.ro

LÉGSZÁLLÍTÁSI RENDŐRSÉG
Telefon/Fax: +40-265-328.383