Kedves utasaink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy amennyiben Magyarországra szeretnének utazni a Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtérről, kérjük, olvassák el és tartsák tiszteletben a COVID 19 – járvány visszaszorítása érdekében hozott intézkedéseket. A megszorítások nem vonatkoznak

– azokra a személyekre és 12 év alatti hozzátartozóikra, akik rendelkeznek az alábbi államok által kiállított védettségi igazolvánnyal: Magyarország, Szerbia, Montenegró, Szlovénia, Bahrain, Horvátország, Törökország, Észak-Macedónia, Csehország, Mongólia, Grúzia, Románia, Moldovai Köztársaság, Szlovákia, Ciprus, Albánia, Marokkó, Ukrajna, Kazahsztán. A védettségi igazolvány magyar vagy angol nyelvű kell, hogy legyen.

– azokra a személyekre, akik rendelkeznek az Európai Unió által kiállított digitális Covid-igazolvánnyal, amely azt bizonyítja, hogy az okmány jogosultja:

§ kapott az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott koronavírus-elleni védőoltást;

§ az Egészségügyi Világszervezet sürgősségi listáján levő védőoltást;

§ megkapta a Magyarország által jóváhagyott és használt védőoltások valamelyikét az elmúlt egy évben;

§ rendelkezik olyan negatív PCR-teszt eredménnyel, amelyet 72 órával az országba való belépés előtt készítettek. A dokumentumot angol vagy magyar nyelven lehet kiállítani.

Az átutazók csak akkor léphetnek be Magyarország területére, ha az országba való belépéskor elvégzett ún. kiegészítő teszt eredménye negatív, illetve ha igazolni tudják utazásuk célját és végállomását, valamint biztosított a belépésük egy Magyarországgal szomszédos, a célországtól eltérő államba.

Az utazás célját igazolni lehet vasúti jeggyel vagy autóbuszjeggyel.

Akik kulturális vagy sporteseményekre utaznak Magyarországa az eseményre szóló belépőjegy, valamint egy 72 órával korábban készített, angol vagy magyar nyelven kiállított negatív PCR-teszt eredményének felmutatásával léphetnek be az országba.

Azoknak a román állampolgároknak, akik üzleti céllal utaznak Magyarországra, rendelkezniük kell egy hivatalos bélyegzővel ellátott dokumentummal, amely igazolja, hogy a magyar kormány által kiadott 408/2020-as kormányrendelet 9/A cikkelyébe foglalt előírások figyelembe véve tartásával utazik be az országba. Az okmány érvényességét a magyar határrendészet fogja ellenőrizni

Köszönjük a megértést. Kellemes utazást kívánunk.”