Potentialul economic al aeroportului

Potential economicStrategia de dezvoltare a Aeroportului Târgu-Mures gândita si pusa în practica de conducerea executiva se bazeaza pe exploatarea rationala a fantasticului potential turistic prin curse charter, a potentialului economic cu resurse naturale bogate cu mâna de lucru ieftina si calificata prin curse cargo. Parcul Industrial din vecinatatea Aeroportului Târgu-Mures, creeaza un centru bogat de marfuri si produse industriale care alaturi de celelalte produse agricole din zona si a celor deja recunoscute pe plan international în domeniu textil, pielarie, medicamente, mâna de lucru ieftina, mobilier trebuiesc distribuite pe piata româneasca si pe cea internationala.

Prin justa coordonare între transportul rutier asigurat prin pozitionarea la 100 metri a soselei europene E 60, cu cel feroviar asigurat prin linia ferata Târgu-Mures – Razboieni – pozitionata la 600 metri, transportul aerian la Aeroportul Târgu Mures are un viitor deosebit în transportul cargo. Parcul Industrial Platforma Vidrasau are locatia de 20,1 ha în partea de nord a Aeroportului Târgu-Mures, iar interesul major manifestat din fazele incipiente din partea investitorilor din întreaga lume a determinat Consiliul Judetean Mures sa asigure o rezerva de dezvoltare de înca 20 ha a Parcului Industrial.

  • POZITIE GEOGRAFICA FAVORABILA
  • RESURSE NATURALE DE IMPORTANTA NATIONALA
  • INFRASTRUCTURA DEZVOLTATA
  • MEDIU DE AFACERI FAVORABIL INVESTITIILOR STRAINE
  • SECTOR INDUSTRIAL IMPORTANT CU SPECIALIZARI UNICE ÎN TARA
  • CONDITII FAVORABILE DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII
  • POTENTIAL TURISTIC DEOSEBIT
  • FORTA DE MUNCA ÎNALT CALIFICATA
  • DIVERSITATE CULTURALA SI LINGVISTICA
  • DISPONIBILITATE PENTRU COLABORARE A AUTORITATILOR PUBLICE LOCALE

Asezat în zona central-nordica a tarii, în interiorul arcului carpatic, judetul Mures are un relief colinar si de podis în trepte cu structura echilibrata. Retea hidrografica este bogata, cu elemente unice în Europa. Flora si fauna diversa, existenta a numeroase rezervatii naturale, fac din acest judet o zona turistica deosebit de importanta la nivel national.

Zacamintele de gaz metan (62,5 % din totalul productiei nationale este extrasa de pe teritoriul judetului Mures, gaz cu o puritate de 99,98%), Industria chimica si industria de medicamente (locul 1 pe tara la productia de antidaunatori), I ndustria alimentara zacaminte de sare, rocile pentru materiale de constructie, paduri întinse de foioase si conifere (ocupa aprox. 30 % din suprafata judetului), izvoarele minerale clorosodice si retea hidrografica importanta (traversat de râul Mures) au permis o dezvoltare armonioasa si a economiei judetene.

Industria textila si a încaltamintei, confectii din textile, piele si blana, Industria produselor din minerale nemetalifere, Constructia de masini, echipamente si aparate electrice (productia de utilaje pentru industria textila, productia de fire si cabluri optice, productia de aparatura si instrumente medicale) completeaza peisajul economic al judetului Mures.

Suprafata agricola reprezinta 61 % din suprafata totala a judetului Mures. Principalele culturi: cereale, plantele tehnice, legume, fructe, vita de vie. Zootehnia se remarca prin numarul mare de capete de animale.

Infrastructura rutiera cuprinde 1941 km de drumuri publice. Drumul european E 60 si viitoarea Autostrada Transilvania conecteaza la coridoarele europene de transport. Infrastructura feroviara cuprinde 344 km de cale ferata, din care 86 km electrificata* Aeroportul international Tîrgu Mures este amplasat într-o pozitie strategica si deserveste 4 judete, cu o populatie de aprox. 2,2 milioane locuitori.

Principalele zone turistice: Municipiul Tîrgu Mures cu Cetatea Medievala, Palatul Culturii, Biblioteca Teleki, gradina zoologica (a doua ca marime din tara). Municipiul Sighisoara cu Cetatea Medievala, singura cetate locuita din Europa. Statiunea balneoclimaterica Sovata, situata la 56 km de Aeroportul Tîrgu Mures, renumita prin lacul heliotermic Ursu, cu apa sarata si calitati curative deosebite. Sectorul montan al Vaii Muresului cu localitatile Stânceni, Lunca Bradului, Deda, Rastolita, Gurghiu ofera posibilitati de drumetii si practicarea sporturilor de iarna.

Statiunile locale Sîngeorgiu de Mures, Ideciu de Jos, Solovastru si Jabenita se remarca prin calitatile curative date de ape sarate, namoluri, ape iodurate si clorurate * Zonele agroturistice se gasesc în special în comunele montane si subcarpatice si se remarca prin frumusetea peisajului, valorile etno-folclorice, mestesuguri, gastronomia traditionala.