Stimați pasageri, dacă doriți să călătoriți în Ungaria, cu plecare de la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș, vă rugăm să recunoașteți și să respectați următoarele restricții referitoare la COVID 19:
Restricțiile pasagerilor nu se aplică:
– Persoanelor cu certificat de imunitate COVID-19 eliberat de Ungaria, Serbia, Muntenegru,
Slovenia, Bahrain, Croația, Turcia, Macedonia de Nord, Cehia, Mongolia, Georgia, România, Moldova, Slovacia, Cipru, Albania, Maroc, Ucraina, Kazahstan și minorilor sub 12 ani care sunt în compania lor. Certificatul trebuie eliberat în limba maghiară sau engleză;
– Persoanelor cu
Certificatul digital COVID al UE vaccinat cu vaccinuri aprobate de EMA; sau
cu vaccinuri pe lista de urgență a OMS; sau
cu vaccinuri aprobate și utilizate în Ungaria, vaccinate cel puțin o dată în mai puțin de un an; sau
cu un test Sars-COV2 PCR negativ în termen de 72 de ore înainte de intrarea în Ungaria, disponibil în limba engleză sau maghiară.
Pasagerii aflați în tranzit au permisiunea de a intra în Ungaria, în urma unui rezultat negativ la un control suplimentar la intrarea în țară, dacă
pot să certifice scopul și destinația călătoriei lor și este asigurată intrarea lor într-o țară vecină a Ungariei în drumul către destinația finală. Dovada poate fi: confirmarea biletului de cale ferată a transportului rutier de către o companie de transport și documente similare.
Pasagerilor care sosesc pentru evenimente culturale sau sportive în Ungaria li se permite să intre cu un bilet al evenimentului, cu condiția ca acestea să aibă un rezultat negativ al testului PCR Sars-Cov2 în termen de 72 ore înainte de intrare disponibil în limba maghiară sau engleză.
Cetățenii români care călătoresc în scopuri de afaceri în Ungaria, dacă au un document ștampilat care respectă prevederile articolului 9/A din Decretul guvernamental 408/2020, este acceptat. Valabilitatea documentului va fi verificată de poliția de frontieră din Ungaria (ștampila companiei române cu entitate comercială și legătura cu entitatea din Ungaria + referința la paragraful din articolul 9 / A Decretul guvernamental 408/2020).

Mulțumim pentur înțelegere. Vă urăm zbor plăcut!