Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtér
21°C
18:37

VISSZAUTASÍTOTT BESZÁLLÁS/KÉSÉS/TÖRLÉS

Mivel a Transylvania Repülőtér az uniós tagállamok jogszabályai alá tartozik; a 261/2004 / EK rendelet feljogosítja a Transylvania Repülőtéri utasokat, hogy kártérítést követeljenek 600 euróig a légitársaságoktól, ha járatuk 3 vagy több órát késett, illetve ha járatukat törölték a Transylvania Repülőtérről. A 261/2004 EK rendelet szerint az Európai Unió légi utasok jogai, amelyeket 2005-ben fogadtak el; a légi utasok jogosultak kártérítést kapni a légitársaságoktól a járat törlése miatt okozott kellemetlenségért, ha nem értesítették 2 héttel előzetessen; a repülés késleltetése 3 órán túl; elutasított beszállás esetében a túlfoglalt járatok miatt; az összekötő járatok lekésése a jelenlegi járat késése vagy bármely technikai probléma miatt.

A következő körülmények általában nem tartoznak a légitársaság felelősségének hatálya alá, és ezért a hatályos jogszabályok nem vonatkoznak rájuk: a repülőtéri alkalmazottak vagy a légiforgalmi irányítás által kezdeményezett sztrájkok, politikai zavargások, kellemetlen időjárási viszonyok, biztonsági kockázatok.

A körülményektől függően Ön jogosult segítségnyujtásra a légitársaságtól (étkezés, kommunikációs eszközök és adott esetben éjszakai tartózkodás). Ha nem engedélyezték a beszállást, vagy ha a járat törlésre kerül, akkor dönthet úgy, hogy folytatja utazását, vagy visszatérítést kap a jegyért.

A LÉGITÁRSASÁG IDENTITÁSA

Ismernie kell repülési üzemeltetőjének identitását. Azok a légitársaságok, amelyek nem tudnak biztonságos járatokat biztosítani, az Európai Unión belül betiltottak vagy korlátozottak. Ezek a következő helyen vannak feltüntetve:

http://ec.europa.eu/transport/modes/air/safety/air-ban/

TURISZTIKAI CSOMAGOK

Az utazásszervezők kötelesek pontos tájékoztatást adni a lefoglalt vakációról, a szerződéses kötelezettségek teljesítéséről és az utasok védelméről a szervező fizetésképtelensége esetén.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK?

Hívja az ingyenes telefonszámot * az EU-ban bárhol a munkaidőben (9: 00- 18: 30 CET között hétköznap).
00 800 6 7 8 9 10 11*
Bizonyos mobiltelefon-szolgáltatók nem engedélyezik a 00 800-as számokhoz való hozzáférést, vagy felszámíthatják ezeket a hívásokat. Bizonyos esetekben ezek a hívások fizetősek lehetnek telefonos dobozokból vagy szállodáktól. Az EU-n kívüli hívások esetén (normál díjak érvényesek): (32-2) 299 96 96

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_en.htm
https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/themes/passengers/air/doc/complain_form/eu_complaint_form_en.pdf

A low-cost légitársaságok általában alacsonyabb költségekkel rendelkező jegyeket kínálnak azáltal, hogy megszüntették az utasok számára kínált hagyományos szolgáltatásokat. Az ilyen típusú légitársaságok ugyanezen Európai Parlament és a Tanács 261/2004 / EK az utasok jogairól való rendelet hatálya alá tartoznak. Mind a hagyományos légitársaságok, mint a low-cost jegyek bizonyítékok a szállítási szerződésre a légitársaság és az utas, akinek a neve szerepel a jegyen között. Annak érdekében, hogy tájékozódjanak a repülés során felmerülő kötelezettségeiről, az utasok felléphetnek közvetlenül a légitársaság honlapjára, illetve információkat szerezhetnek képviselőiktől.

A repülőterek nem felelősek a menetrendben bekövetkezett változásokra, mivel a légitársaság teljes felelősséget vállal a program módosításaiért.

A Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtéren jelenleg működő légitársaságok esetében kérjük, hogy az alábbi címeken kérjen tájékoztatást:

Wizzair : 0903 760 105 (0.62 EUR/minute) or www.wizzair.com