Marosvásárhelyi Transylvania Repülőtér
12°C
03:29

https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules/coronavirus-covid-19-travellers-exempt-from-uk-border-rules

https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england

 

!!! Atenție Stimați Pasageri

RO: Vă informăm că, începând cu 4 octombrie, noi restricții de călătorie intră în vigoare în Marea Britanie.

Modificări ale regulilor internaționale de călătorie – plecări în Marea Britanie

Luni, 4 octombrie 2021, de la ora 04:00, regulile pentru călătoriile internaționale în Anglia se vor schimba de la sistemul red, amber, green la o listă roșie unică de țări și măsurile vor fi simplificate de călătorie pentru sosirile din restul lumii. Regulile pentru călătoriile din țări și teritorii care nu se află pe lista roșie vor depinde de situația pasagerului privind vaccinarea.

Călătoria pentru pasageri complet vaccinați dintr-o țară care nu figurează pe lista roșie:

Luni, 4 octombrie 2021, de la ora 04:00, pasagerii se califică drept complet vaccinați dacă sunt vaccinați fie:

 • în cadrul unui program de vaccinare aprobat în Marea Britanie, Europa, SUA sau programul de vaccinare din Marea Britanie în străinătate;
 • cu un curs complet de vaccinuri Oxford / AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna sau Janssen de la un organism relevant de sănătate publică din Australia, Antigua și Barbuda, Barbados, Bahrain, Brunei, Canada, Dominica, Israel, Japonia, Kuweit, Malaezia, Nou Zeelandă, Qatar, Arabia Saudită, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan sau Emiratele Arabe Unite (EAU).

Pasagerii trebuie să fi avut un curs complet de vaccin aprobat cu cel puțin 14 zile înainte de sosirea în Marea Britanie.

Regulile pentru persoanele complet vaccinate se vor aplica și următoarelor categorii de pasageri:

 • sub 18 ani și rezident în Marea Britanie, în țările sau teritoriile listate cu programe de vaccinare aprobate
 • participarea la un studiu de vaccin COVID-19 aprobat în Marea Britanie sau SUA

Dacă pasagerul este complet vaccinat, trebuie să:

 • rezerve și să plătească un test COVID-19 la ziua 2
 • completeze și să prezinte pe aeroportul de plecare un formular de localizare a pasagerilor (și să înregistreze numărul de referință al testului COVID-19 din ziua 2 pe PLF).

Pentru a se califica pentru aceste reguli, pasagerii trebuie să poată dovedi companiei aeriene / agenților de pe aeroportul de plecare că au fost complet vaccinați (plus 14 zile) cu un document (digital sau pe hârtie) de la o autoritate de sănătate publică sau o instituție specializată. În cazul în care pasagerii au fost vaccinați complet în Europa, vor trebui să prezinte un certificat COVID digital al UE (EU DCC) la check-in sau la îmbarcare pentru zborul lor.

Condiții pentru pasagerii care NU sunt complet vaccinați și care nu călătoresc dintr-o țară care figurează pe lista roșie:

Pasagerii care nu sunt complet vaccinați trebuie:

 • să prezinte la aeroportul de plecare un test COVID-19 înainte de plecare – care va fi efectuat în cele 3 zile înainte de călătorie;
 • să rezerve și să plătească pentru testele COVID-19 din ziua 2 și 8;
 • să completeze și să prezinte la aeroportul de plecare un formular de localizare a pasagerilor (și să înregistreze numărul de referință al testului COVID-19 din ziua 2 și ziua .

Călătoria din una din țările care se află pe lista roșie:

Pasagerilor care au fost într-o țară sau teritoriu de pe lista roșie în ultimele 10 zile li se va permite să intre în Marea Britanie numai dacă sunt cetățeni britanici sau irlandezi sau au drepturi de ședere în Marea Britanie.

Pasagerii care sosesc dintr-o țară din lista roșie, indiferent de statutul lor de vaccinare, trebuie:

 • să prezinte la aeroportul de plecare un test COVID-19 înainte de plecare – care va fi luat în cele 3 zile înainte de călătorie;
 • să efectueze o rezervare la hotel unde va sta în carantină, inclusiv 2 teste COVID-19;
 • să completeze și să prezinte pe aeroportul de plecare un formular de localizare a pasagerilor (și să înregistreze numărul de referință al rezervării hotelului unde va sta în carantină pe PLF).

Lista țărilor din zona roșie (RED LIST):

https://www.gov.uk/…/red-amber-and-green-list-rules-for…

Mulțumim pentru înțelegere.